Як впливають перепелині яйця на потенцію?

Коли рекомендують застосовувати в їжу перепелині яйця для потенції (для посилення і почастішання ерекцій, підвищення лібідо і т.д.), часто забувають уточнити, що мова йде про профілактичний вживанні цього продукту, а не про терапевтичному його використанні для лікування імпотенції. Крім того, нахвалюючи чудові властивості цих яєць, їм нерідко приписують можливості, якими ті не володіють, а також називають в складі елементи, яких там немає (або їх дуже мало). Нарешті, захоплені шанувальники перепелиних яєць забувають, що сирі яйця для потенції можуть як допомогти роботі ряду пов’язаних з еректильною функцією систем організму, так і завдати організму істотної шкоди, якщо не застосовувати певних запобіжних заходів.

Склад і можливості перепелиних яєць: міф і реальність

З перепелиними яйцями пов’язано відразу кілька переконань (міфів), що існують в масовій свідомості, які не знаходять будь-яких підтверджень або представляються спірними.

  • Міф № 1. Всупереч розхожій думці, в складі перепелиних яєць практично немає важливого для потенції цинку. Курячі яйця теж не входять в Топ-10 цинкосодержащих продуктів, що використовуються в повсякденному раціоні. У невеликій кількості цинк, поряд із залізом, кремнієм і магнієм, міститься в шкаралупі перепелиних яєць, яку нерідко рекомендують вживати через основного елемента шкаралупи – кальцію, який становить 90% її складу. Цей кальцій легко засвоюється організмом, але втрачає властивості при термічній обробці шкаралупи. Тому перетолчённую шкаралупу частіше змішують з лимонним соком (для кращого засвоєння) і їдять в такому вигляді. Але точно не заради цинку, який простіше отримати з гарбузового або соняшникові насіння, яловичого фаршу, кедрових горішків і кешью.
  • Міф № 2. Думка про те, що перепелині яйця (на відміну від тих же курячих) безпечні, тому що не можуть бути заражені сальмонелою, – теж помилково. Виник цей міф через високу температуру тіла перепілок (близько 42 С), що, як передбачалося, повинно вбивати бактерію. Однак сальмонела гине при температурі 55 ° С при нагріванні протягом півтори години (або за 12 хвилин при нагріванні до 60 ° С). Тому перед любителями яєць стоїть дилема: готувати яйця при високій температурі (до 75 С близько 10 хвилин), але при цьому втратити значну частину корисних властивостей, або ризикувати. Така дилема зазвичай вирішується вибором перевіреного постачальника яєць, щоб мати можливість як приймати перепелині яйця для потенції сирими, так і одночасно знизити інфекційний ризик.
  • Міф № 3. Вважається, що перепелині яйця і взагалі набагато корисніше курячих, і користь для чоловіків від них більш істотна. Однак однозначно ставити яйця перепілки на перше місце перед курячими по корисності не можна. Яєчний рейтинг тут залежить від того, яку мету переслідує людина, що становить індивідуальне меню. Наприклад, холестерину в перепелиних яйцях більше, ніж в курячих (приблизно в 2 рази). Міститься він в жовтках, але оскільки яйця дуже малі, і жовток відокремити від білка досить складно, яйця зазвичай з’їдаються разом з ним. Незважаючи на маленький розмір яєць, зловживати ними теж не варто. Щоб отримати максимум рекомендованої денної норми холестерину досить з’їсти 3 яйця перепілки (або одне яйце курки з жовтком). Але при вживанні в сирому вигляді холестерин засвоюється набагато гірше, ніж в «приготованому», тому тут небезпеки менше.

Питання «холестеринового ризику» особливо актуальний, коли мова заходить про те, чи допомагають яйця повернути чоловічу силу і чи потрібно вводити в раціон страви з перепелиних яєць для потенції.

Значна частина чоловічих еректильних розладів пов’язана з органічною природою. Чим старше стає чоловік, тим вище частка соматичних захворювань серед основних причин імпотенції. Вже після 40 років вони складають близько 70-80% від усіх випадків розладів статевої функції. А серед органічних причин, поряд із захворюваннями ендокринної системи, найчастіше називають захворювання серцево-судинної системи.

Холестеринові освіти на стінках судин перешкоджають нормальній циркуляції крові, в тому числі – і в статевих органах. Тому від стану судин безпосередньо залежить і чоловічий потенціал. Надмірне вживання приготованих курячих і особливо перепелиних яєць з жовтком підвищує ризик впливу холестерину на стан артерій. Але в сирому вигляді він майже не засвоюється, а в звареному вигляді від яйця можна відокремити жовток.

Крім того, зараз все частіше говорять про те, що ні холестерин сам по собі погіршує стан судин, а мікропошкодження на стінках провокують легке відкладення холестерину, при цьому самі пошкодження якраз і викликаються масовою відмовою від холестеринсодержащих продуктів харчування.

У будь-якому випадку, вживання 2-3 перепелиних сирих яєць в день не дозволить перевищити навіть рекомендовану на даний момент холестеринову норму.

При цьому перевагою перепелиних яєць стає те, що вони, серед інших незамінних амінокислот, містять амінокислоту метіонін в кількості, що перевищує в 2 рази її зміст в курячих яйцях. Незамінна амінокислота, крім своєї «дефіцитності», тут важлива тим, що вона бере участь в переробці жирів, знижуючи тим самим їх відкладення на стінках артерій. Є в складі перепелиних яєць і амінокислота лізин, позитивно впливає на еректильну функцію, але тут її практично стільки ж, скільки і в курячих яйцях.

Дієтичні властивості яєць і рецепти коктейлів

Існує кілька рецептів коктейлів на основі перепелиних яєць, які надають комплексний вплив на потенцію за рахунок сукупної дії інгредієнтів. Наведемо три найбільш поширених рецепта:

  1. «Дворянський коктейль». Для приготування знадобиться 2 перепелиних яйця, апельсиновий сік (1/4 склянки в 200 мл), половина чайної ложки кави, чайна ложка рідкого меду.
  2. «Молодість». Цей коктейль з перепелиних яєць робиться теж з 2-х перепелиних яєць, але, замість соку, в якості основи використовується мінеральна газована вода. У базову суміш додається свіжовичавлений сік лимона (1 столова ложка), рідкий мед (1 столова ложка), коньяк (20 мл).
  3. «Кола». З перепелиних яєць (3 шт.) Робиться і коктейль, в якому для рідкої основи беруть Колу (120 мл), а мед заменяют1 чайною ложкою цукру. Сюди ж вливають коньяк (20 мг) і лимонний сік (1 столова ложка). Мінеральною водою цей коктейль можна розвести за смаком, якщо він здасться занадто концентрованим або густим.

Кожен з коктейлів або ретельно перемішується, або збивається міксером. Але перепелині яйця іноді стають просто «присадкою» для настоїв від імпотенції. Так, наприклад, горілчаний настій на перегородках волоських горіхів випивається по 1 столовій ложці, а в якості «закуски» заїдається 3-ма перепелиними яйцями. Нерідко для цих цілей використовуються і курячі яйця (1 шт.).

Шкаралупу перепелиних яєць теж можна використовувати для настою, який потім буде застосовуватися в якості основи для супів і трав’яних чаїв. З цією метою шкаралупу миють, подрібнюють, заливають водою кімнатної температури (з розрахунку 1 чайна ложка шкаралупи на літр води) і дають настоятися 6 годин. Але треба мати на увазі, що для засвоєння цинку цю воду небажано використовувати при приготуванні кави або класичного чаю, оскільки засвоєнню цинку в організмі буде перешкоджати кофеїн. А так як через кальцію цинк теж засвоюється гірше, шкаралупу перепелиних яєць взагалі не слід розглядати в якості серйозного джерела надходження цинку в організм.

Швидше, її слід розглядати як джерело легко засвоюваного кальцію, але шкаралупу перед вживанням можна замочувати (як іноді рекомендують) в яблучному оцті, тому що при впливі оцтової кислоти карбонат кальцію перетворюється в ацетат кальцію, і нерідко викликає алергічну реакцію. Крім цього, кальцій просто розчиниться в оцті, не давши очікуваного ефекту.

Таким чином, вплив на потенцію перепелиних яєць правильніше назвати опосередкованим, котрі виявляють своє непрямий вплив на статеву функцію чоловіки через вплив метіоніну та інших амінокислот на судинну систему. Прямий вплив ніякими відомими дослідженнями не підтверджено. При цьому самі перепелині яйця, завдяки меншій кількості в них антибіотиків і токсинів – корисний продукт, який, якщо їм не зловживати, стає прекрасним джерелом жирів, білків, вуглеводів і, головне, незамінних амінокислот.

Ссылка на основную публикацию